Litkei Antal emléktábla avatás

Közreadta Kollár Csaba, csütörtök, 2013, május 30 - 16:46

Litkei Antal (1913-1997) c. prépost, esperes születésének 100 éves évfordulója alkalmából, Jászfényszarun eltöltött éveinek és munkáságának megörökítésére emléktábla avatására 2013. június 16-án (vasárnap) a szentmise után 12 órakor a plébánia előtt kerül sor, melyre tisztelőit, városunk lakosságát szeretettel meghívjuk.

Az emléktábla elhelyezését a Fényszaruiak Baráti Egyesülete és a „Jászfényszaruért” Alapítvány kezdeményezte, melyhez csatlakozott az Egyházközség és Jászfényszaru Város Önkormányzata.
Az ünnepséget Lovászné Török Magdolna, az önkormányzat Szociális, Egészségügyi, Idős- és Vallásügyi Bizottság elnöke, a FÉBE titkárhelyettese vezeti.
Litkei Antal Jászfényszarun eltöltött három évtizedes munkásságára, plébánosi tevékenységére dr. Kocsis András az egyházközség világi elnöke, a „Jászfényszaruért” Alapítvány kuratóriumának tagja, Kovács Tamás plébános, Sándor Sándor az egyháztestület tagja, az önkormányzat Környezetvédelmi, Mezőgazdasági és Közbiztonsági Bizottsági elnök emlékezik.
Az emléktáblát Kiss Gábor érseki tanácsos, érdemes esperes, plébános szenteli meg. Az ünnepség koszorúzással zárul.
Az emléktábla arcplasztikájának gipszmintáját Szabó Imrefia Béla szobrászművész, Jászfényszaru város díszpolgára felajánlásként, az egyéb munkáit Tóásó Tibor kőszobrász készíti. A költségeket a kezdeményező és csatlakozó szervezetek, közösségek viselik.

http://www.jaszfenyszaru.hu

Litkei Antal c. prépost , esperes (1913-1997)

Kategóriák 

Jászfényszaru
© 2011 Római Katolikus Egyházközség, Jászfényszaru - Minden jog fenntartva