Könyvajánló: Zarándokúton a Jászságban

Közreadta Pető István, kedd, 2011, április 19 - 11:00

2009-ben jelent meg Farkas Kristóf Vince írásaival és Pető István fotóival a Jászság katolikus templomait bemutató könyv, melyből azóta második kiadás is készült. A kiadvány apropóját a jászfényszarui egyházközség Jászságot, a jászsági katolikus egyházközségeket bejáró zarándokútja adta. Álljon itt Csőke György plébános atya ajánlása:

Zarándoklat a jász templomokba a Papság Évében

Isten házának látogatása mindig örömmel tölt el, mert a templom az Istennel való találkozás helye. Minden látogatás után lélekben gazdagabb emberként élem át a legszentebb belső találkozást és így járhatom életem útját.

Keresztény embernek lenni Krisztustól kapott küldetés. Jézus egyházat és papságot alapított, hogy ők a híveket összegyűjtsék, és a szentségeket kiszolgáltassák egy erre szolgáló szent helyen, és ez a hely a templom. Mindig az a legkedvesebb templom, ahol nap mint nap találkozom az Istennel.

Jászsági magyar katolikusságomból és papi hivatásomból eredően régi vágyam teljesült, mert a papság évében Vianney Szent Jánosnak, a papság védőszentjének oltalma alatt meglátogathattam a jász templomokat. Számomra fontos, hogy mindezt közösségileg, Egyházként tettük. Meggyőződésem, hogy a magyar népet és benne a jász embereket is a közös Istenbe vetett hitük, a hitvallásuk és a templomaik kötik össze, melyek a mindenkori megújulás forrásai.

Köszönöm a segítséget azoknak, akik azonnal ráéreztek ennek az apostoli munkának fontosságára és ez a szép összeállítás szolgáljon lelki gazdagodásukra. Isten adja, hogy őseinknek emléket állítva hitünkben erősödjünk és a jövő nemzedéknek Isten kegyelméből biztos utat mutassunk.

2009-ben, a Papság Évében

Deo Gratias!

Csőke György
plébános, Jászfényszaru

Kategóriák 

Üzenet
© 2011 Római Katolikus Egyházközség, Jászfényszaru - Minden jog fenntartva