Az a bizonyos 1%

Közreadta Dr. Kocsis András, kedd, 2013, március 26 - 20:49

Az idei esztendőben is rendelkezhetünk jövedelemadónk két százalékáról. 1%-át az egyházaknak, másik 1%-át pedig civil szervezeteknek ajánlhatjuk fel. Kérjük, támogassa a Magyar Katolikus Egyház szolgálatát adója egyházi 1%-ával, hogy a legnagyobb hazai keresztény közösség minél többeknek nyújthasson segítő kezet.

Hogyan teheti ezt meg? Útmutatást az alább látható bekezésekben talál, vagy felhasználhatja az itt található rendelkező nyilatkozatot.

Ha Ön számítógépes programmal vagy kézzel tölti ki az adónyilatkozatát, adóbevallását (önadózó) vagy ha az egyszerűsített (adóhatósági) adóbevallást választotta: töltse ki az EGYSZA vagy 12EGYSZA jelű lapot és csatolja a bevalláshoz vagy nyilatkozatához. A Magyar Katolikus Egyház technikai száma: 0011
Ha munkáltatói adómegállapítást kért: tegye borítékba a kitöltott 12EGYSZA jelű nyomtatványt. A borítékra írja rá saját adóazonosító jelét, majd zárja le és írja alá a ragasztáson átnyúlóan. Adja le a borítékot a munkahelyén legkésőbb május 10-ig.
Ha ön már beküldte az adóbevallását, de nem rendelkezett az egyházi 1% -ról: készítse el a rendelkező nyilatkozatait tartalmazó borítékot az előző bekezdés szerint. A borítékot postán vagy személyesen juttassa el az adóhatóság bármelyik ügyfélszolgálati irodájához május 21-ig. Rendelkezése így az adóbevallástól, illetve a munkáltatói adóelszámolástól függetlenül is érvényes.
A Katolikus Egyház részére felajánlott 1% jelentőségéről és felhasználásáról itt olvashat!

A második egy százalék felajánlására figyelmükbe ajánljuk a Katolikus Központi Alapítványt, amely a nehéz anyagi helyzetben lévő, 9-12. osztályos, katolikus vallású középiskolás diákok és főiskolai, egyetemi hallgatók tanulmányait támogatja ösztöndíjjal, immáron több, mint tizenöt éve.

Az alapítvány kuratóriumának elnöke Márfi Gyula veszprémi érsek, elnökhelyettese Udvardy György pécsi megyéspüspök.

A Katolikus Központi Alapítvány idén is kéri mindazokat, akik céljaival egyetértenek, hogy ajánlják fel személyi jövedelemadójuk 1%-át a nehéz szociális helyzetben élő katolikus diákok támogatására.

A Katolikus Központi Alapítvány adószáma: 18064632-1-42

Kategóriák 

Magyar egyház
© 2011 Római Katolikus Egyházközség, Jászfényszaru - Minden jog fenntartva