Gyűjtés a Toronysisak cseréjére

Közreadta Kollár Csaba, hétfő, 2023, március 20 - 15:00

Krisztusban Kedves Testvéreimnek és Minden Jóakaratú Embernek!

 

Kiss Gábor vagyok, Jászfényszaru plébánosa. Idén augusztusban lesz 12 éve, hogy Dr Ternyák Csaba érsek úr ide helyezett és rám bízta az egyházközség vezetését. Az elmúlt tizenegy év során még soha nem fordultam ilyen kéréssel a hívő közösség felé. Érkezésem után hamarosan sor került a templom keresztjének felújítására, amikor megtörtént a visszahelyezés, fény derült arra, hogy a keresztet tartó faszerkezet /császárfa és a négy szélfa/ súlyosan el van korhadva a torony csúcsán, ezért volt megdőlve a kereszt, ami a későbbiekben /főleg a nagy szelek hatására/ még inkább megdőlt. Világossá vált a toronysisak cseréjének szükségessége, ezért 2012-óta az Önkormányzattal összefogva minden lehetséges pályázatra jelentkeztünk, általában eredménytelenül. A negyedik pályázatban sikerült 15 millió forintot nyerni a templom külső felújítására. Ez az összeg 2015-ben még jelentős részét jelentette volna költségeinknek, de sajnos 2023-ra már nem tűnik annak.

 Felkeresve az Önkormányzatot és az Egri Főegyházmegyét, mindkét részről a támogatásukról biztosítottak, de azt is megkérdezték, hogy az egyházközség mivel tud hozzájárulni az építkezéshez. A tervdokumentáció elkészült, a hatósági engedélyeket megkaptam, ezeket eddigi tartalékunkból kifizettem. Sajnos a tartalékunkat felemésztik a megemelkedett rezsi költségek. Ezért az Érsek úr engedélyével    GYŰJTÉST szervezek a templomsisak cseréjére.

 Minden jóakaratú ember anyagi segítségére számítok, hiszen a templom nemcsak az oda járók, nemcsak a megkereszteltek, de minden itt élő ember „büszkesége” lehet, mivel ez a városunk legrégibb és legnagyobb műemlék épülete. Szándékom szerint, az adományozók névsorát a templomsisakban egy időkapszulában kívánjuk elhelyezni az utókor számára. Ne felejtsük el, hogy településünk idén ünnepli várossá avatásának 30 éves évfordulóját. Mi lehetne szebb ajándék, mint „egy új templomsisak”!

 Bőkezű adományaikat a következő módon tudják eljuttatni e nemes célra:

- személyesen átvesszük a plébánián és a sekrestyében

- az önökhöz eljuttatott csekken postai befizetéssel

- banki átutalással – számla számunk: 69500149-10438200

o IBAN szám: HU56 6950 0149 1043 8200 0000 0000.

A közleménybe kérjük beírni: „toronysisak”, amennyiben hozzájárulnak a nevük nyilvánosságra hozatalához, akkor szíveskedjenek a nevüket is feltüntetni itt.

 Tudom, hogy az elmúlt időszak áremelkedései mindannyiunk életét megnehezíti, de az utódaink „szeme most reánk figyel”, vajon képesek vagyunk-e a megpróbáltatások ellenére, összefogni és értékeinket megőrizni a számukra is.

 Előre is köszönöm nagylelkű segítségüket! Tisztelettel: Kiss Gábor plébános.

Dicsértessék a Jézus Krisztus! küldve

Kategóriák 

Jászfényszaru
© 2011 Római Katolikus Egyházközség, Jászfényszaru - Minden jog fenntartva