Templomok éjszakája Jászfényszarun

Közreadta Pető István, csütörtök, 2013, október 3 - 21:02

„Minden lehetséges, annak aki hisz” Ezzel a jelmondattal rendezték meg Jászfényszarun először a Templomok éjszakáját szeptemberben. A rendezvény célja az volt, hogy akik érdeklődnek, jobban megismerhessék templomunk és helyi közösségünk történelmét, értékeit illetve eleki elmélyülésre és töltődésre is lehetőséget adjon.

A Szent Kereszt temetői kápolna búcsúja előestéjén, az Ars Sacra Fesztivál keretében, az Európai Örökségnapokkal együttműködve megrendezett Templomok Éjszakája című rendezvényre először hívtuk és vártuk azokat, akik kedvet éreztek ahhoz, hogy megismerkedhessenek a fényszarui templommal. A látogatóknak így lehetőségük nyílt megtekinteni a kriptát, felmenni a toronyba, megtekinteni az egyházközség múltját bemutató fotókból és liturgikus tárgyakból rendezett kiállítást, esetleg kézbe venni a tavaly megtalált időkapszulát, netán több száz éves anyakönyveket lapozva kutatni felmenőik után.

A nem mindennap látható termek, könyvek és értékes miseruhák megmutatása mellett a lelkek gyarapodására is szántak időt, hiszen az este gyóntatással és szentmisével indult. A templom bemutatása ezután következett, jószerivel a pincétől a padlásig, hiszen sok érdekes történetet, emléket mesél a templom. A bemutatást követően „Istenkeresés a magyar költészetben” címmel városunk lírakedvelői és a SZIBAKŐ néhány tagja istenes verseket tolmácsoltak, majd a kellő lelki felkészülés után szentségimádás, csendes elmélkedés következett; az Oltári szentséget mécsesek fénye világította meg.

A bensőséges lelki töltekezés után a zene került a középpontba. A rockzenét játszó PáterRock együttes adott egyórás koncertet, amin karizmatikus énekek és a zenekar szellemiségével egyező magyar rockzenét adtak elő. Koncertjüket az „Élet van tebenned” című dallal fejezték be, ebben a hittben és reményben zárva az estét.

Pál Alíz

Kategóriák 

Jászfényszaru
Kapcsolódó fotóalbum: 
© 2011 Római Katolikus Egyházközség, Jászfényszaru - Minden jog fenntartva